RawDietLine: E- vitamiin

17,99 

  • tugev antioksüdant
  • tugevdab immuunsust
  • kiirendab haavade paranemist
Kategooriad: Karvkate, Kass, Koer, Seeniorid, Tervis, Tervis, Toortoit/ BARF, Toortoit/ BARF

E-vitamiin on sarnaselt A- ja C-vitamiiniga tugev antioksüdant, millel on oluline roll rakkude kaitsmisel vabade radikaalide põhjustatud kahjustuste eest, mille tase tõuseb kõige sagedamini stressi tagajärjel.

E-vitamiini taastav toime omab suurt tähtsust naha struktuurile, karvkatte väljanägemisele ja haavade paranemisprotsessidele pidurdades naha vananemisprotsesse ning niisutades ja toites seda. Samuti parandab see immuunsüsteemi talitlust, mille põhjuseks võib olla antioksüdantide mõju vabadele radikaalidele ja oksüdatiivne stress, mis aitab kaasa muu hulgas südamehaiguste tekkele.

Selle kontsentratsioon kehas väheneb vanusega ning eriti madal on see eakatel ja tiinetel koertel. Samuti võib haigetel loomadel olla vähenenud E-vitamiini kontsentratsioon veres.

See on üks rasvlahustuvatest vitamiinidest (A, D, E, K). Seda saab kasutada kõikide haiguste puhul, mis takistavad rasvade imendumist, vähiravis ning kogu organismi üldiseks toeks.

E-vitamiin on rühm orgaanilisi keemilisi ühendeid sisaldades tokoferoole ja tokotrienoolo. Igal neist on neli vormi: alfa, beeta, gamma ja delta.

See on äärmiselt oluline komponent nii koerte, kui ka kasside toitumises. Seda vitamiini ei tooda neljajalgse organism ning seetõttu tuleb seda lisada toiduga.

E-vitamiin ladestub peamiselt rasvkoes. Selle puudus põhjustab apaatsust, isutust, nägemise halvenemist – nõrgestab võrkkesta, immuunsüsteemi kahjustusi, lihasnõrkust, paljunemishäireid ja isegi koomat.

Seda kasutatakse ka toote säilivusaja pikendamiseks, sest see on looduslik säilitusaine. See hoiab ära soovimatud muutused, mis tekivad kuivtoidu säilitamisel.

E-vitamiini sisaldavad toidud on järgmised:

– mandlid
– sarapuupähklid
– kala
– köögiviljad nagu porgand, tomat, paprika

Reeglina on E-vitamiini üledoseerimine väga keeruline ja defitsiiti esineb harva. Kõhunäärmehaigused või soolehäired, mis põhjustavad sapi nõristuse halvenemist, võivad piirata selle imendumist.

Seda võib kasutada igas vanuses, kuid selle lisamine tuleks kohandada konkreetse looma vajadustele ja konsulteerida spetsialistiga – toitumisnõustaja või loomaarstiga.

Olenemata vanusest, soost või tõust on E-vitamiin teie lemmiklooma toitumise oluline osa.

 

Allikad:
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/7325428/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/6824224/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/17300820/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25660045/pubmed.ncbi.nlm.nih.gov

 

Vaata täpsemat teavet lehelt “Lisainformatsioon”

Koostis

Maltodekstriin
E-vitamiin (3A700)

Analüütiline koostis / 100g

• E-vitamiin (3A700) – 41,7%
• Rasv – 50,4%
• Toortuhk – 43,72%
• Niiskus – 2,8%
• Toorproteiin – <0,3%
• Kiudained – <0,2%

Manustamine / 24h

Koer/kass: 1 kuhjata lusikatäis pulbrit 10kg kehakaalu kohta

1 kuhjata lusikatäis on ligi 1g toodet. Lusikas on pakendis.

Serveerimine: segada toiduga

Hoida lastele kättesaamatus kohas, pimedas ning jahedas ruumis.

Kogus

300g

Pokusa for Health

RawDietLine Vitamin E

Seotud tooted

Närimiskont: hambad

3,99 5,49